Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jogurtowe ze śliwkami, proste ciasto, które zawsze wychodzi. W zależności od sezonu, może je przygotować z dowolnymi dodatkami.
1 forma prostokątna 21×25 cm, 1 mikser z misą
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2577
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2577
Składniki
Ciasto: Jajka ukręć z cukrem, dodaj jogurt i ponownie wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Masę przelej do przygotowanej formy. Na wierzch ułóż ½ śliwek, wstaw do piekarnika na około 45min., temperatura 190'C. Piecz do suchego patyczka. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Dodatki: Śliwki rozetnij na pół, wyjmij pestki, obsyp budyniem i cynamonem.