Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jogurtowe ze śliwkami, proste ciasto, które zawsze wychodzi. W zależności od sezonu, może je przygotować z dowolnymi dodatkami.
1 forma prostokątna 21×25 cm, 1 mikser z misą
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 157
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 687
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4484
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 157
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 687
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4484
Składniki
Ciasto: Jajka ukręć z cukrem, dodaj jogurt i ponownie wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Masę przelej do przygotowanej formy. Na wierzch ułóż ½ śliwek, wstaw do piekarnika na około 45min., temperatura 190'C. Piecz do suchego patyczka. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Dodatki: Śliwki rozetnij na pół, wyjmij pestki, obsyp budyniem i cynamonem.