Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jogurtowe ze śliwkami, proste ciasto, które zawsze wychodzi. W zależności od sezonu, może je przygotować z dowolnymi dodatkami.
1 forma prostokątna 21×25 cm, 1 mikser z misą
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19682
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19682
Składniki
Ciasto: Jajka ukręć z cukrem, dodaj jogurt i ponownie wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Masę przelej do przygotowanej formy. Na wierzch ułóż ½ śliwek, wstaw do piekarnika na około 45min., temperatura 190'C. Piecz do suchego patyczka. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Dodatki: Śliwki rozetnij na pół, wyjmij pestki, obsyp budyniem i cynamonem.