Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto jogurtowe ze śliwkami i bakaliami"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 161
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 70
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1129
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 161
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 70
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1129
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i sodą. Przesiej przez sito do miski. Dodaj cukier. Do osobnego naczynia wbij jajka, dodaj miód, jogurt i olej. Wymieszaj dokładnie i stopniowo dodaj suche . Wymieszaj delikatnie.
Formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej ciasto i wyrównaj. W blenderze rozdrobnij orzechy włoskie i migdały. Śliwki umyj, osusz, wyjmij pestki i ułóż je ciasno na cieście rozcięciem ku górze. Posyp bakaliami. Jeśli są kwaśne, możesz je posłodzić. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień