Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, łatwe, zawsze się udające ciasto jogurtowe z galaretka i śliwkami, najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu i piekę je wieczorem.........SMACZNEGO!!!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1105
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1105
Składniki
Palmę stopić i do przestudzonej wlać jogurt, będzie od razu schłodzona. Do pojemnika wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, wbić jajka i mikserem ucierać, wlać palmę z jogurtem i ucierać na gładkie nie za mocno gęste ciasto.
Formy 20x11 i 24,15 cm z papierem do pieczenia (lub 1 forma 30x25 cm), ciasto wylać do form.
Na cieście poukładać umyte, wypestkowane śliwki. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, do suchego patyczka.
Galaretki wymieszać w 950 ml gorącej wody, wystudzić, prawie stężałą galaretkę wylać na ciasto, schować do lodówki na kilka godzin