Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste , słodkie ciasto na każdą okazję.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2102
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9680
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3359
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6795
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2102
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9680
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3359
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6795
Składniki
Białka ubijam na sztywno ,dodaję cukier i żółtka z olejem. Ubijam 5 minut. Dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszam łyżką.Ciasto wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę ok. 30 minut w tem 170 stopni. Studzę.
Upieczony biszkopt przecinam na dwie części. Górną smaruję połową puszki kajmaka i posypuję orzechami. Najlepiej robić to na dużej desce , a kajmak powinien mieć tem. pokojową , żeby lepiej się smarował.Dolną część umeszczam na blaszy.
Śmietanę ubijam na sztywno , dodaję serek mascarpone i resztę kajmaku. Masę wykładam na biszkopt i przykrywam drugą częścią. Wkładam do lodówk na min. 2 godziny.