Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste , słodkie ciasto na każdą okazję.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Białka ubijam na sztywno ,dodaję cukier i żółtka z olejem. Ubijam 5 minut. Dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszam łyżką.Ciasto wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę ok. 30 minut w tem 170 stopni. Studzę.
Upieczony biszkopt przecinam na dwie części. Górną smaruję połową puszki kajmaka i posypuję orzechami. Najlepiej robić to na dużej desce , a kajmak powinien mieć tem. pokojową , żeby lepiej się smarował.Dolną część umeszczam na blaszy.
Śmietanę ubijam na sztywno , dodaję serek mascarpone i resztę kajmaku. Masę wykładam na biszkopt i przykrywam drugą częścią. Wkładam do lodówk na min. 2 godziny.