Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-10-2022
Kto lubi ciasta? mam dziś dla was mój wymyślony przepis na przepyszne ciasto które jest banalnie proste w wykonaniu. Zapraszam pod podanym linkiem na zapoznanie się z nim
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5251
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 819
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5251
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 819
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Do miski wbić jajka wsypać cukier i zmiksować na pulchną masę następnie dodać resztę składników i zmiksować na jednolitą masę
Jajka z cukrem zmiksować na pulchną masę dodać twaróg oraz suche budynie i także zmiksować
Do blaszki z papierem przełożyć ciasto a na nie masę twarogową wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 1 godzinę i 5 minut, 20 minut przed końcem pieczenia się ciasta wstawić miskę z gorącą wodą. Upieczone pozostawić przy uchylonych drzwiczkach
Po ostygnięciu udekorować polewą lub według swego uznania