Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do wykonania a jednocześnie smaczne ciasto z owocami.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336583
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3467
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422534
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2393
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336583
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3467
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422534
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2393
Składniki
Jajka ubić na puszysto z cukrem. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Masę jajeczną wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać przygotowane ciasto, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut lub do suchego patyczka. Ciasto wystudzić , przekroić na połowę.
Z brzoskwiń odlać syrop , 1 szklanka dodać drugą wody , zagotować , rozpuścić galaretki , pozostawić do stężenia. Sernik przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wyłożyć na ciasto , ułożyć brzoskwinie.
Zalać tężejącą galaretką.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać 3 łyżki mleka , wymieszać , wyłożyć na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce , pokroić na porcje.