Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do wykonania a jednocześnie smaczne ciasto z owocami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12507
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5252
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12507
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5252
Składniki
Jajka ubić na puszysto z cukrem. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Masę jajeczną wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać przygotowane ciasto, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut lub do suchego patyczka. Ciasto wystudzić , przekroić na połowę.
Z brzoskwiń odlać syrop , 1 szklanka dodać drugą wody , zagotować , rozpuścić galaretki , pozostawić do stężenia. Sernik przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wyłożyć na ciasto , ułożyć brzoskwinie.
Zalać tężejącą galaretką.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać 3 łyżki mleka , wymieszać , wyłożyć na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce , pokroić na porcje.