Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Wam kochani na niedzielny dodatek po obiedzie. Ciasto lekkie i aromatyczne ,szybko zniknie z talerza:)
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8575
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 862
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 928
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 124
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8575
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 862
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 928
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 124
Składniki
Margarynę utrzeć z jajkami i cukrem. Dodać mąkę ,cukry i znów utrzeć. Dodać mleko tyle, by ciasto miało konsystencję śmietany. Dodać resztę składników,na koniec dać skórkę pomarańczową ,oraz pokrojone w talarki banany,wymieszać już łyżką. Na blaszkę 25/25 cm wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto,wyrównać ,dać do nagrzanego piekarnika do 180st. Piec około 1 godz.do suchego patyczka,po upieczeniu można polac polewą lub posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!