Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Wam kochani na niedzielny dodatek po obiedzie. Ciasto lekkie i aromatyczne ,szybko zniknie z talerza:)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15572
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4676
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 355
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2855
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15572
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4676
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 355
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2855
Składniki
Margarynę utrzeć z jajkami i cukrem. Dodać mąkę ,cukry i znów utrzeć. Dodać mleko tyle, by ciasto miało konsystencję śmietany. Dodać resztę składników,na koniec dać skórkę pomarańczową ,oraz pokrojone w talarki banany,wymieszać już łyżką. Na blaszkę 25/25 cm wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto,wyrównać ,dać do nagrzanego piekarnika do 180st. Piec około 1 godz.do suchego patyczka,po upieczeniu można polac polewą lub posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!