Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto kakaowo-malinowe"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Mąkę przesiej z sodą.
Mleko podgrzej razem z cukrem i kakao. Dodaj jajka i mąkę.
połącz i zmiksuj robotem kuchennym na najwyższych obrotach. Pod koniec dodaj dżem malinowy oraz olej. Wymieszaj.
Gęstą masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Posyp malinami.
Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około pół godziny.
Gotowe możesz posypać wiórkami białej czekolady.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300
Karolina Kornacka z Opola
Jedna porcja: 1,50 złŹródło: Super TV