Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciacho, ekspresowe, łyżką mieszane. Przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie 10 minut. Kawa inka dodaje fajnego smaczku, ale smak karmelowy jest odczuwalne bardzo delikatnie. Ciasto jest wilgotne w środku ze chrupiącą skórką. Takie ciasto jest idealne do kawy czy też herbaty, ale również fajnie smakuje z mlekiem.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6974
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2926
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 799
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 560
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6974
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2926
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 799
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 560
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, sodę, cukier, mleko w proszku, kakao i kawę inkę. Ja użyłam inki o smaku karmelowym, ale jeżeli mamy zwykłą możemy użyć takiej. Następnie wlewamy mleko i olej całość dokładnie mieszamy, do momentu połączenia się składników. Kolejność dodawania składników jest tak na prawdę dowolna. Nie ma znaczenia który produkt pierwszy znajdzie się w misce. Przygotowane ciasto wlewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary formy 24×10 cm, ale może być dowolna. Ciasto pieczemy w 180 stopniach około 50 minut, do suchego patyczka.