Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciacho, ekspresowe, łyżką mieszane. Przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie 10 minut. Kawa inka dodaje fajnego smaczku, ale smak karmelowy jest odczuwalne bardzo delikatnie. Ciasto jest wilgotne w środku ze chrupiącą skórką. Takie ciasto jest idealne do kawy czy też herbaty, ale również fajnie smakuje z mlekiem.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 232
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 129
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 361
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1512
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 232
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 129
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 361
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1512
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, sodę, cukier, mleko w proszku, kakao i kawę inkę. Ja użyłam inki o smaku karmelowym, ale jeżeli mamy zwykłą możemy użyć takiej. Następnie wlewamy mleko i olej całość dokładnie mieszamy, do momentu połączenia się składników. Kolejność dodawania składników jest tak na prawdę dowolna. Nie ma znaczenia który produkt pierwszy znajdzie się w misce. Przygotowane ciasto wlewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary formy 24×10 cm, ale może być dowolna. Ciasto pieczemy w 180 stopniach około 50 minut, do suchego patyczka.