Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciacho, ekspresowe, łyżką mieszane. Przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie 10 minut. Kawa inka dodaje fajnego smaczku, ale smak karmelowy jest odczuwalne bardzo delikatnie. Ciasto jest wilgotne w środku ze chrupiącą skórką. Takie ciasto jest idealne do kawy czy też herbaty, ale również fajnie smakuje z mlekiem.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326805
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12133
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17040
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326805
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12133
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17040
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, sodę, cukier, mleko w proszku, kakao i kawę inkę. Ja użyłam inki o smaku karmelowym, ale jeżeli mamy zwykłą możemy użyć takiej. Następnie wlewamy mleko i olej całość dokładnie mieszamy, do momentu połączenia się składników. Kolejność dodawania składników jest tak na prawdę dowolna. Nie ma znaczenia który produkt pierwszy znajdzie się w misce. Przygotowane ciasto wlewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary formy 24×10 cm, ale może być dowolna. Ciasto pieczemy w 180 stopniach około 50 minut, do suchego patyczka.