Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie ciasto "Kinder bueno" to doskonały pomysł na pyszne ciasto na rodzinną uroczystość. W swoim przepisie pominęłam jednak orzechy laskowe, gdyż nie każdy za nimi przepada. Orzechy laskowe zastąpiłam kremem czekoladowym. W efekcie domowe bueno wyszło słodziutkie i bardzo smaczne.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Krem I: Serek mascarpone ucieramy z kremem czekoladowym. Krem II: Mleko zagotowujemy z miodem. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Wolnym strumieniem dodajemy ciepłe mleko(cały czas miksujemy na wolnych obrotach). Do masy wsypujemy mleko w proszku. Krótko miksujemy. Połowę jasnych herbatników układamy w kwadratowej formie. Smarujemy kremem I. Układamy herbatniki ciemne. Smarujemy kremem II. Układamy pozostałe herbatniki jasne. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Dekoracja: Krem czekoladowy podgrzewamy. Smarujemy nim wierzch ciasta. Układamy batoniki. Chłodzimy jeszcze godzinę.
Zapraszam na mojego bloga!