Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie chrupiącej bezy kokosowej z delikatnym budyniem i bitą śmietaną.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 84
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 59
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 53
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 102
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19666
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 84
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 59
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 53
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 102
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19666
Składniki
Białka ubijamy na sztywno wsypując po łyżce cukier puder, na koniec dodajemy mąkę i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Dużą blaszkę do pieczenia ( 26 na 36 cm ) wykładamy papierem do pieczenia, bezę wykładamy na blaszkę, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i suszymy godzinę czasu w 140 stopniach.
W garnku podgrzewamy mleczko kokosowe, w mleku zwykłym mieszamy cukier i budyń. Do gotującego się mleczka wlewamy rozmieszany proszek budyniowy. Gdy ciasto i budyń nam wystygnie, ucieramy masło na puch dodając po łyżce budyniu kokosowego. Wykładamy masę na bezę. Na wierzch ubijamy śmietanę tortową z cukrem pudrem pod koniec dodajemy serek mascarpone. Możemy dodać rozpuszczoną żelatynę, czyli 1 łyżka czubata żelatyny rozpuszczona w 4 łyżkach wrzątku. Ja włożyłam do woreczka cukierniczego i wyciskałam rozety. SMACZNEGO