Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kokosowe ciasto pięknie wyrośnięte bez dodatku jajek!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10804
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3463
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2513
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10804
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3463
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2513
Składniki
Mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy wiórki kokosowe oraz słodzik/cukier, następnie mieszamy ręcznie trzepaczką, aby składniki się połączyły. Następnie dodajemy mleko i wszystko dokładnie miksujemy.
Masę dzielimy na dwie porcje, jedna większa i druga mniejsza do której dodajemy kakao. Masę z kakao miksujemy do połączenia składników.
Blaszkę (24-26 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy białą masę. Ciemną masę nakładamy porcjami łyżką do tortownicy, która stworzy nam "łatki".
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 40 minut. Zalecam nie wyciągać go od razu po upieczeniu przez godzinę.
Ostudzone ciasto polewamy ulubioną rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej i posypujemy wiórkami kokosowymi.