Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto o smaku kokosowym. Można dodać likier kokosowy, aby podkreślić smak.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2681
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3021
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2681
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3021
Składniki
1 szklankę mleka wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz z żółtkami.
1 szklankę mleka lekko zagotować z cukrem. Dodać mleko z mąkami . Gotować na małym ogniu ciągle mieszając do momentu, gdy zrobi się gęsta masa budyniowa.
Miękkie masło utrzeć mikserem. Dodawać po trochę masy budyniowej. Dodać likier kokosowy ciągle mieszając.
Na dno naczynia (15x25 ) ułożyć herbatniki.
Na herbatniki wyłożyć połowę masy. Potem znowu herbatniki i masa. Na wierzch posypać wiórki kokosowe. Wstawić do lodówki na około 3 godziny.