Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników kokosowych smaków, ucierane ciasto kokosowe z lukrem Malibu....
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1395
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4330
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1395
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4330
Składniki
Formę keksówkę o wymiarach 10x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni. Wystudzić.
Masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Kolejno dodawać po jednym jajku cały czas ucierając. Dodać Malibu, wymieszać.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą, stopniowo dodawać do masy maślano-jajecznej na przemian z mlekiem kokosowym. Wymieszać tylko do połączenia składników. Na koniec dodać prażone wiórki kokosowe, wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy. Piec przez około 50-60 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto zostawić do ostygnięcia.
Przygotować lukier. Mleko kokosowe wymieszać z Malibu. Partiami dodawać cukier puder, energicznie mieszając aż powstanie gęsty lukier (w razie potrzeby dodać więcej cukru pudru). Ciasto polać kokosowym lukrem, dowolnie udekorować.