Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniam, fajne ciasto na każdą okazję! Smaczne kremy!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8763
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8763
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Masa adwokat: Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietankę ubijamy i do ubitej dajemy tężejącą galaretkę. Mieszamy. Wlewamy adwokat, mieszamy. Masa krówkowa: Masło ucieramy z kajmakiem. Masa chałwowa: Chałwę rozkruszamy i ucieramy z masłem i cukrem pudrem, można dać alkoholu do smaku.
Przełożenie: Biszkopt- masa adwokat- ciastka kremówka dekorowana odciąć biszkopt górny i pozostawić jedną połówkę z kremem i dać kremem w górę- galaretki truskawkowe rozpuszczone w mniejszej ilości niż na opakowaniu napisane- masa chałwowa- herbatniki- kajmak- herbatniki- kajmak- pokruszone herbatniki