Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203302
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203302
Składniki
Ciasto miodowe: Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Każdą część umieścić w blaszce i piec w temp. 180 stopni ok. 15 min.
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier oraz po jednym żółtku. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Piec w temp. 180 stopni ok 35- 40 minut.
Masa budyniowa Margarynę i część mleka zagotować, resztę zmiksować z mąkami oraz cukrem i dodawać do gotującego mleka. Wymieszać.
Placek przekładamy w następującej kolejności: placek miodowy powidło śliwkowe masa budyniowa - 1/2 biszkopt masa budyniowa - 1/2 placek miodowy