Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 193
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 279
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 193
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 279
Składniki
Ciasto miodowe: Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Każdą część umieścić w blaszce i piec w temp. 180 stopni ok. 15 min.
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier oraz po jednym żółtku. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Piec w temp. 180 stopni ok 35- 40 minut.
Masa budyniowa Margarynę i część mleka zagotować, resztę zmiksować z mąkami oraz cukrem i dodawać do gotującego mleka. Wymieszać.
Placek przekładamy w następującej kolejności: placek miodowy powidło śliwkowe masa budyniowa - 1/2 biszkopt masa budyniowa - 1/2 placek miodowy