Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, jak każdy miodownik najlepszy na drugi dzień
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5583
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5583
Składniki
1. z mąki, cukru, jajek, miodu, margaryny i sody zagnieść ciasto, gdyby ciasto było zbyt suche, można dodać łyżkę kwaśniej śmietany, ciasto schłodzić, następnie podzielić na dwie części i upiec oddzielnie dwa placki, piec ok 15-20 min w 175 st, 2. schłodzoną śmietanę ubić ze śmietan-fixami, wyłożyć na zimny placek, przykryć drugim, wierzch posmarować masą krówkową i posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi, wstawić do lodówki, ciasto należy przygotować dzień lub dwa wcześniej, gdyż musi zmięknąć, smacznego