Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3593
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14977
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3593
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14977
Składniki
Gotujemy 2budynie w pół litrze mleka i studzimy. W tym czasie można ugrzać masę krówkową. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników na nią nakładamy rozgrzaną masę i przykrywamy herbatnikami. Zimny budyń ucieramy z margaryną. Gotową masę dzielimy na pół. Połowę kładziemy na herbatniki, przykrywamy następna warstwą ciastek i dajemy pozostała masę i znów przykrywamy ciastkami. Na wierzch dodajemy ubitą śmietankę z cukrem pudrem.
Żeby śmietanka miała lepszą konsystencje możemy dodać 1 śmietan-fix