Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne ciasto bez pieczenia, które znane jest również pod nazwa 3 bit. Bardzo proste do zrobienia i wyjątkowo smaczne.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 227
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 86
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 540
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 227
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 86
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 540
Składniki
BUDYŃ UGOTOWAĆ WEDŁUG WSKAZÓWEK NA OPAKOWANIU. UGOTOWANY ZDJĄĆ Z GRZANIA I PRZYKRYĆ FOLIA SPOŻYWCZA. ODSTAWIĆ DO OSTUDZENIA. BLACHĘ DO PIECZENIA (MOJA 28 CM X 23.5 CM) WYŁOŻYĆ HERBATNIKAMI.
MASĘ KAJMAKOWĄ DELIKATNIE PODGRZAĆ W GARNKU, TAK ABY ZROBIŁA SIĘ BARDZIEJ PŁYNNA. GOTOWĄ WYLAĆ NA WYŁOŻONĄ HERBATNIKAMI BLACHĘ. NA MASĘ KAJMAKOWĄ WYŁOŻYĆ NASTĘPNĄ WARSTWĘ HERBATNIKÓW. W MISCE UTRZEĆ MIĘKKIE MASŁO, DODAWAĆ DO NIEGO STOPNIOWO PO ŁYŻCE BUDYNIU I CUKIER. ZMIKSOWAĆ NA GŁADKĄ PUSZYSTĄ MASĘ. GOTOWĄ MASĘ BUDYNIOWĄ WYLAĆ NA HERBATNIKI I WYŁOŻYĆ NA NIĄ NASTĘPNĄ WARSTWĘ HERBATNIKÓW.
PRZYGOTOWAĆ BITĄ ŚMIETANĘ. ŚMIETANĘ UBIĆ WRAZ SERKIEM I CUKREM. WYŁOŻYĆ NA OSTATNIĄ WARSTWĘ HERBATNIKÓW, POSYPAĆ POKROJONYMI KRÓWKAMI. CIASTO SCHŁODZIĆ W LODÓWCE PRZEZ KILKA GODZIN. NAJLEPIEJ ZOSTAWIĆ JE TAM NA NOC. SMACZNEGO!