Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pszne ciasto do wykorzystania jako spód do sernika, szarlotki.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3436
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 293
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6865
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 306
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3436
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 293
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6865
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 306
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito. Następnie wrzócić masło w temperaturze pokojowej i posiekać z mąką i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać jajka, żółtka, cukier i zagnieść ciasto.
Ciasto owinąć folią i włożyć na 2-3 godziny do lodówki.