Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie ciasto z dużą ilością bakalii:)Mniammm...
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5398
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11847
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1357
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5398
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11847
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1357
Składniki
Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto dodając czego trzeba więcej, czy mąki czy śmietany. Ciasto musi odchodzić ładnie od ręki jak kula ciasta na skubańca.Ciasto chowamy do lodówki na jakieś 20 minut.Dwie równe blaszki smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem, następnie wyklejamy równo ciastem.Pieczemy na mocno złoty kolor w temp. 180 st.C.
Gdy mamy upieczone kruche placki gotujemy budyń wg opisu na opakowaniu ale w jak podałam mniejszej ilości mleka i z masełkiem lub margaryna.Do gorącego budyniu wrzucamy ulubione bakalie i dodajemy olejek migdałowy.Dokładnie mieszamy.
Wylewamy gorący budyń na jeden placek i przykrywamy drugim.Gdy wystygnie smarujemy kremem czekoladowym i dekorujemy orzechami włoskimi lub czym tylko mamy ochotę.Smacznego:)