Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzi każdemu, nawet początkującemu, szybkie
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3436
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 293
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6868
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 306
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3436
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 293
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6868
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 306
Składniki
3 szklanki mąki, szklankę cukru pudru, 3 łyżki śmietany, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy wsypać na tortownicę. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka wbić na tortownicę, białka do garnka. Zagnieść ciasto i wsadzić na 30 min do zamrażarki.
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na małe kawałki. Wrzucić do rondla i dusić na małym ogniu przez ok 5 minut. Dodać łyżkę bułki tartej i 2 łyżki cukru (lub do smaku).
białka ubić na pianę, dodać pozostały cukier (ok. pół szklanki) i pół torebki kisielu (w proszku).
Wysmarować blachę margaryną i obsypać bułką tartą. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na dwie części. Jedną rozłożyć na blaszce, poprzebijać widelcem. Wyłożyć rabarbar a potem warstwę piany. Na pianę zetrzeć na tarce (duże oczko) pozostałą część ciasta.
Piec przez ok. 40 min w temp. 180 stopni