Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo dobre w smaku z sezonowymi owocami.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4418
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5880
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1341
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12637
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4418
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5880
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1341
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12637
Składniki
Z mąki pszennej, cukru, żółtek, masła oraz proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie nierówne części. Wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przygotować blaszkę, wyłożyć papierem do pieczenia, wyjąć z lodówki większą część ciasta i wyłożyć na papier. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 15 minut, do zrumienienia. Gorące jeszcze ciasto oprószyć bułką tartą. Na ciasto wyłożyć rabarbar (wcześniej oczywiście obrany, pokrojony w drobna kostkę i zasypany cukrem; trzymać rabarbar tak długo aż puści sok, sok można wypić). Na rabarbar wyłożyć ubitą pianę z białek + kisiel cytrynowy + cukier ( cukru dodać do smaku, zależy czy ktoś lubi bardziej słodkie, czy też mniej). Następnie na pianie poukładać obrane z szypułek truskawki. Potem skubać i kłaść na truskawki resztę ciasta, które nam jeszcze zostało. Wstawić gotowe ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 40 minut do zrumienienia ciasta. SMACZNEGO !!!