Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto ze śliwkami. Piekłam na dużej blaszce 25x36cm. Można upiec na mniejszej wtedy bedzie wyższe
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 324
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4790
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2524
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 324
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4790
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2524
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 67
Składniki
Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto; jeżeli jest zbyt suche możemy dodać odrobinę wody więcej. Rozwałkowujemy ciasto i przekładamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Składniki masy śmietankowej dokładnie ze sobą łączymy.
Śliwki przekrawamy na pół i kroimy w paski, rozkładając je na cieście. Następnie delikatnie wylewamy na ciasto masę śmietankową.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st i pieczemy około 40-45 minut