Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na biszkopcie z kremem budyniowym, na soku i pianką. Ciasto zachwyca nie tylko dzieci, jest delikatne i pyszne.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4417
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12000
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4417
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12000
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać mąki z proszkiem i już mieszać łopatką. Wylać do blaszki 25x42cm,wyłożonej papierem. Piec ok. 25-30 min. w 175*.
krem Kubusiowy -Budynie rozmieszać z wodą i ugotować na soku z cukrem. Uważać bo może bulgotać. Gorący wylać na zimny biszkopt. Poukładać ciastka.
pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym, potem galaretkami. Wyłożyć na ciastkach. Na górę zetrzeć wafelki, albo ozdobić w/g własnego gustu.Ciasto schłodzić.