Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na biszkopcie z kremem budyniowym, na soku i pianką. Ciasto zachwyca nie tylko dzieci, jest delikatne i pyszne.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 726
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 726
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać mąki z proszkiem i już mieszać łopatką. Wylać do blaszki 25x42cm,wyłożonej papierem. Piec ok. 25-30 min. w 175*.
krem Kubusiowy -Budynie rozmieszać z wodą i ugotować na soku z cukrem. Uważać bo może bulgotać. Gorący wylać na zimny biszkopt. Poukładać ciastka.
pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym, potem galaretkami. Wyłożyć na ciastkach. Na górę zetrzeć wafelki, albo ozdobić w/g własnego gustu.Ciasto schłodzić.