Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na biszkopcie z kremem budyniowym, na soku i pianką. Ciasto zachwyca nie tylko dzieci, jest delikatne i pyszne.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27491
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27491
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać mąki z proszkiem i już mieszać łopatką. Wylać do blaszki 25x42cm,wyłożonej papierem. Piec ok. 25-30 min. w 175*.
krem Kubusiowy -Budynie rozmieszać z wodą i ugotować na soku z cukrem. Uważać bo może bulgotać. Gorący wylać na zimny biszkopt. Poukładać ciastka.
pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym, potem galaretkami. Wyłożyć na ciastkach. Na górę zetrzeć wafelki, albo ozdobić w/g własnego gustu.Ciasto schłodzić.