Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto pozwalające się poczuć jak w środku lata.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 52
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2430
Polecam.
Odsłon: 448
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 667
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1994
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 52
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2430
Polecam.
Odsłon: 448
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 667
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1994
Składniki
Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszaj i przesiej na sicie Podziel wymieszane sypkie składniki na dwie części i do jednej z nich dodaj kakao, dokładnie wymieszaj Jajka ubij na jasną i puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym (5-7 min) Wlej powoli olej i zmiksuj do połączenia Masę jajeczną podziel na dwie części i dodaj po połowie do jasnej i ciemnej mieszanki sypkich składników Oba ciasta powinny mieć taką samą konsystencję, w razie potrzeby dolej do ciemnego ciasta ok. 2 łyżki letniej wody Dno blaszki wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż naprzemiennie jasne i ciemne ciasto Owoce podziel na mniejsze części, w przypadku mrożonych oprósz je pół łyżki mąki pszennej Wyłóż owoce na wierzch ciasta wciskając je nieco Gotowe ciasto upiecz w temp. 180°C przez ok. 35-40 min (grzałka góra-dół)