Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto pozwalające się poczuć jak w środku lata.
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 115
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1316
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 767
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 115
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1316
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 767
Składniki
Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszaj i przesiej na sicie Podziel wymieszane sypkie składniki na dwie części i do jednej z nich dodaj kakao, dokładnie wymieszaj Jajka ubij na jasną i puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym (5-7 min) Wlej powoli olej i zmiksuj do połączenia Masę jajeczną podziel na dwie części i dodaj po połowie do jasnej i ciemnej mieszanki sypkich składników Oba ciasta powinny mieć taką samą konsystencję, w razie potrzeby dolej do ciemnego ciasta ok. 2 łyżki letniej wody Dno blaszki wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż naprzemiennie jasne i ciemne ciasto Owoce podziel na mniejsze części, w przypadku mrożonych oprósz je pół łyżki mąki pszennej Wyłóż owoce na wierzch ciasta wciskając je nieco Gotowe ciasto upiecz w temp. 180°C przez ok. 35-40 min (grzałka góra-dół)