Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię ciasta z makiem . Przepis na to ciasto znalazłam w zeszycie mojej mamy wiec postanowiłam przepis ten wypróbować . Ciasto wyszło bardzo smaczne i nieskomplikowane. Polecam na świąteczny stół i nie tylko.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2189
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2189
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Składniki
Mąkę, żółtka, cukier puder oraz masło zagnieść na stolnicy lub w misce na jednolitą, gładką masę, zawinąć w folie spożywczą, schłodzić w lodówce około godziny. Masę makową wymieszać z tartą bułką Po wyjęciu ciasto rozwałkować, rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wielkość formy 26/30 cm, nakłuć widelcem. Na ciasto rozłożyć masę makową , następnie włożyć ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec około godziny. Rozpuścić czekolady i nutellę wraz z mlekiem i masłem w kąpieli wodnej. Ciasto po upieczeniu wystudzić. Wystudzone polać rozpuszczonymi czekoladami oraz posypać kokosem. Rada; Masę makową można wzbogacić o bakalie.