Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
iasto Malinowy król-jest to delikatny biszkopt toffi przełożony masa serową, ciasto wieńczy pianka z jogurtu z dodatkiem malin Ciasto pięknie wygląda i smakuje rewelacyjnie
garnek, miska, trzepaczka, mikser
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67492
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1850
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67492
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1850
Składniki
BISZKOPT
białka ubijamy, dodajemy stopniowo cukier
zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka
przesiewamy budynie, mąkę oraz proszek do pieczenia, dodajemy kakao
wszystko delikatnie mieszamy
wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 25 min
studzimy i kroimy na dwa spody
MASA SEROWA
do miski dajemy 250ml mleka, 2 budynie śmietankowe po 40g sztuka dokładnie mieszamy
200g masła rozpuszczamy , dodajemy cukier
zmniejszamy ogień, dodajemy ser
dodajemy jajka
zwiększamy ogień na max i dodajemy budynie rozpuszczone w mleku, gotujemy mieszając aż masa zgęstnieje i będzie bulgotać
ok 2/3 gorącej masy wykładamy na pierwszy spód
przykrywamy drugim i wykładamy resztę masy-studzimy
galaretkę malinową rozpuszczamy w gorącej wodzie 150ml i studzimy
śmietankę ubijamy z cukrem pudrem
dodajemy jogurt i maliny
dodajemy ostudzoną galaretkę i wszystko miksujemy, masa po dodaniu galaretki zrobi się rzadsza, ale spokojnie, po schłodzeniu zgęstnieje.
Masę wykładamy na ciasto
wstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin do stężenia i przegryzienia
Ciasto przepięknie się kroi, jest bardzo eleganckie i stabilne, polecam serdecznie, smakuje rewelacyjnie