Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto marchewkowe"
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 98
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2718
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2310
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 98
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2718
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2310
Składniki
Masa: jabłka zetrzyj na tarce, posyp cukrem i cynamonem, podlej wodą, podduś. Budyń rozrób z mlekiem. Wlej do jab łek, gotuj, aż masa zgęstnieje.
Ciasto: marchewki pokrój, podduś z łyżeczką masła. Zmiksuj. Masło stop, ostudź. Drożdże, po łyżeczce cukru i mąki oraz mleko rozrób. Resztę mąki, masło, sól, cukier, wyrośnięte drożdże, jajko, żółtko i marchewkę zagnieć. Ciasto odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkuj, rozsmaruj masę. Zwiń, pokrój na plastry. Ułóż ciasno w tortownicy. Piecz 40 min w 170°C.
<strong>Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie