Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4142
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 615
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17311
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3207
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 187
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4142
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 615
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17311
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3207
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 187
Składniki
Zmiksować cukier, żółtka i olej, aby uzyskać gładką masę. Stopniowo dodawać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Ciasto może zrobić się suche, ale z następnymi krokami będzie lepsze:)
Dołożyć marchew i jabłko. Dosypać łyżeczkę cynamonu, szklankę posiekanych orzechów i rodzynki. Następnie wszystko wymieszać ręcznie.
Białka ubić na sztywna pianę z szczypta soli, delikatnie dodawać do ciasta, aby stało się puszyste. Przelać do tortownicy obsypanej bułka tartą. Piec ok 45 min w piekarniku 180 stopni
Przepis pochodzi z czasopisma Pesoperfecto. Zamiast cukru brązowego dodałam zwykły kryształ. Naprawdę pyszności:)