Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto marchewkowe pod pierzynką"
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3825
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 43
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3300
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3825
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 43
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3300
Składniki
Jajka, cukier brązowy i waniliowy zmiksować na puch, porcjami dodawać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, przyprawami i solą, dolać sok i olej, delikatnie wymieszać z marchwią i skórką. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec ok. 45-50 min w temp. 180C, wystudzić.
pierzynki zmiksować na gładko, masą udekorować ciasto. Schłodzić.
Marchew do ciasta należy zetrzeć na tarce o jak najdrobniejszych oczkach – będzie aksamitnie gładkie.
ok. 75 minut.Źródło: Twoje Imperium