Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto marchewkowe pod pierzynką"
Wyśmienity i prosty przepis na zupę gulaszową, która zasmakuje dosłownie każd...
Odsłon: 1690
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w kremowym sosie śmietanowym z oryginalną...
Odsłon: 248
Wyśmienity i prosty przepis na zupę gulaszową, która zasmakuje dosłownie każd...
Odsłon: 1690
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w kremowym sosie śmietanowym z oryginalną...
Odsłon: 248
Składniki
Jajka, cukier brązowy i waniliowy zmiksować na puch, porcjami dodawać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, przyprawami i solą, dolać sok i olej, delikatnie wymieszać z marchwią i skórką. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec ok. 45-50 min w temp. 180C, wystudzić.
pierzynki zmiksować na gładko, masą udekorować ciasto. Schłodzić.
Marchew do ciasta należy zetrzeć na tarce o jak najdrobniejszych oczkach – będzie aksamitnie gładkie.
ok. 75 minut.Źródło: Twoje Imperium