Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe przełożone kremem z serka mascarpone i bitej śmietany.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 244
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1460
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8924
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 244
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1460
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8924
Składniki
Ciasto: Jajka miksujemy z cukrem, cynamonem na puszystą masę. Podczas miksowania dodajemy olej i mleko, miksujemy na jednolitą masę. Do zmiksowanej masy dodajemy przesianą, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą mąkę i wszystko miksujemy na jednolitą masę. Masę wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy 40-50 minut w 160 stopniach Celsjusza, do suchego patyczka.
Krem: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy ser mascarpone i ponownie miksujemy. Wykończenie: Upieczone ciasto studzimy, ostudzone kroimy na 2 plastry. Plaster dolny smarujemy kremem, nakrywamy go drugim plastrem, lekko dociskamy. Górę ciasta posypujemy cukrem pudrem, kroimy na 12 porcji. Smacznego !!!