Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne i zdrowe ciasto. Jest doskonałym dodatkiem do kawy oraz dobrym sposobem na to, aby przekonać nasze dzieci do jedzenia marchewki.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2316
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 762
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 424
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 184
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 121
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2316
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 762
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 424
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 184
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 121
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku, chwilę studzimy i dodajemy do niego cukier i jajko. Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę (ja dodałam żytniej - razowej), płatki owsiane, sodę, pokruszoną czekoladę i orzechy nerkowca. Dodajemy do tego mieszaninę z rondelka i ponownie wszystko mieszamy.
Następnie formujemy ciasteczka i pieczemy przez około 12-14 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego!