Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto marchewkowe – banalnie proste, wilgotne w środku i pyszne w smaku
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 76
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 143
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 71
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 76
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 143
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 71
Składniki
Jajka ocieplić, ubić je do podwojenia objętości. Dodać cukier drobny, dalej ubijać, aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach dolewać ciągłym strumieniem olej.
Dodać marchewkę, starte jabłko i delikatnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 150 stopni.
Do osobnej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę, cynamon, sól, wymieszać i przesypać składniki suche do miski z marchewką i jabłkiem. Połączyć wszystkie składniki. Piec godzinę w temperaturze 150 stopni (pieczenie góra-dół).
Polewa: ubić serek z masłem i cukrem pudrem, włożyć do lodówki. Ciasto po upieczeniu wystudzić, posmarować polewą i posypać posiekanymi orzechami.