Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto marchewkowo-kokosowe"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11704
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 87
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8216
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155186
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1130
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11704
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 87
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8216
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155186
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1130
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C, ubij masło z cukrem, przyprawami, skórką pomarańczową i solą.
Ubijając, pojedynczo dodaj jajka, potem jogurt i marchew.
Połącz suche z mokrymi, wymieszaj i przełóż do posmarowanej masłem formy, wygładź, piecz 1-1,5 godziny, aż wbity patyczek będzie suchy. Lekko przestudź w formie, następnie wyjmij. POLEWA: Wymieszaj śmietanę z cukrem pudrem na gładki krem, rozprowadź go i całość obsyp wiórkami.Źródło: Olivia