Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i bardzo smaczne ciasto marchewkowe z delikatnym aromatem cynamonu. Kto się skusi nie pożałuje.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85268
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2568
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10007
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4035
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7128
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85268
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2568
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10007
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4035
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7128
Składniki
Tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Twaróg zmiksować z resztą składników na gładką masę. Ciasto. Jajka ubić z solą i cukrem na puch. Wlać olej i wymieszać szpatułką. Porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i cynamonem. Dalej delikatnie mieszać już tylko szpatułką. Dodać startą marchew i mak, wymieszać. Do formy wylać 1/3 ciasta, wyrównać.
Wylać połowę masy serowej, resztę ciasta i drugą połowę masy serowej. Piec w 170 C około 60 minut.
Dobrze jak ciasto trochę ostygnie.