Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miałam małe obawy co do tych buraczków w cieście ale ciekawość wygrała i opłacało się :-) smak - bezcenny :-)
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1710
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2244
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 50
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1346
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1710
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2244
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 50
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1346
Składniki
Zetrzeć buraki i marchewkę na tarce o dużych oczkach. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać olej i aromat. Wmieszać buraki, marchew, orzechy i rodzynki. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą. Dokładnie wymieszać. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, powoli i delikatnie wymieszać z ciastem. Przełożyć do blachy o wymiarach 29x33 (posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą), piec w temp. 180 stopni ok. 1 godziny.
Ugotować budynie na ptysiu lub kubusiu. Przestudzony placek przekroić na pół. Przełożyć budyniem. Można posypać cukrem pudrem, polać polewą lub stopioną w kąpieli wodnej czekoladą.
Smacznego :-)