Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto marmurkowe z kisielem"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3896
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1023
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3896
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1023
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Składniki
Masło stop, ostudź. Jajka utrzyj z cukrem. Wsyp mąkę pszenną i proszek do pieczenia, dodaj zapach waniliowy i masło, utrzyj.
Ciasto podziel na trzy części. Jedną utrzyj z mąką ziemniaczaną, drugą z kisielem, trzecią z kakao. Ciasta wlej na przemian do foremki. Piecz ok. 50 min w temp. 175°C.
Czas przygotowania: 70 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 1 zł.
Przepis przysłała Izabela Opozda z Wąchocka.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie