Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto marmurkowe z kisielem"
Świąteczne smaki.
Odsłon: 88
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 53
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 95
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 189
Świąteczne smaki.
Odsłon: 88
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 53
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 95
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 189
Składniki
Masło stop, ostudź. Jajka utrzyj z cukrem. Wsyp mąkę pszenną i proszek do pieczenia, dodaj zapach waniliowy i masło, utrzyj.
Ciasto podziel na trzy części. Jedną utrzyj z mąką ziemniaczaną, drugą z kisielem, trzecią z kakao. Ciasta wlej na przemian do foremki. Piecz ok. 50 min w temp. 175°C.
Czas przygotowania: 70 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 1 zł.
Przepis przysłała Izabela Opozda z Wąchocka.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie