Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27676
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27676
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Dodaj masło do rondla i podgrzej.
Do stopionego masła dodaj pokrojone batoniki Mars. Podgrzej na małym ogniu, cały czas mieszając do połączenia. UWAGA: Jeśli masło i rozpuszczone batoniki zaczną się oddzielać podczas topienia, to natychmiast zdejmji rondel z gazu i energicznie wymieszaj masę.
Do stopionej masy dodaj dmuchany ryż i wymieszaj.
Masę przełóż do natłuszczonej formy kwadratowej o wymiarach 20x20 cm.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Wymieszaj.
Rozpuszczoną czekoladę wylej na wierzch masy czekoladowo-ryżowej. Wyrównaj szpatułką.
Pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Przed podaniem pokrój na kwadraty.