Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla tych co bardzo lubią śliwki.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1796
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14408
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19510
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1796
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14408
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19510
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem. Dodawać stopniowo olej rzepakowy i połowę powideł. Następnie dodawać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i mieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Ubić pianę z białek z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną. Wyjąć ciasto z pieca i posmarować pozostałymi powidłami. Na wierzch wyłożyć pianę z białek i ułożyć jeszcze pokrojone śliwki. Wstawić ponownie do piekarnika na 20 min. Upieczone ciasto wystudzić na kratce. Smacznego.