Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla tych co bardzo lubią śliwki.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98889
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5792
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5790
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98889
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5792
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5790
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem. Dodawać stopniowo olej rzepakowy i połowę powideł. Następnie dodawać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i mieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Ubić pianę z białek z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną. Wyjąć ciasto z pieca i posmarować pozostałymi powidłami. Na wierzch wyłożyć pianę z białek i ułożyć jeszcze pokrojone śliwki. Wstawić ponownie do piekarnika na 20 min. Upieczone ciasto wystudzić na kratce. Smacznego.