Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla tych co bardzo lubią śliwki.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1852
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421186
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1977
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1852
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421186
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1977
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem. Dodawać stopniowo olej rzepakowy i połowę powideł. Następnie dodawać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i mieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Ubić pianę z białek z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną. Wyjąć ciasto z pieca i posmarować pozostałymi powidłami. Na wierzch wyłożyć pianę z białek i ułożyć jeszcze pokrojone śliwki. Wstawić ponownie do piekarnika na 20 min. Upieczone ciasto wystudzić na kratce. Smacznego.