Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla tych co bardzo lubią śliwki.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem. Dodawać stopniowo olej rzepakowy i połowę powideł. Następnie dodawać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i mieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Ubić pianę z białek z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną. Wyjąć ciasto z pieca i posmarować pozostałymi powidłami. Na wierzch wyłożyć pianę z białek i ułożyć jeszcze pokrojone śliwki. Wstawić ponownie do piekarnika na 20 min. Upieczone ciasto wystudzić na kratce. Smacznego.