Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla tych co bardzo lubią śliwki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13906
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15572
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6338
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13906
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15572
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6338
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem. Dodawać stopniowo olej rzepakowy i połowę powideł. Następnie dodawać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i mieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Ubić pianę z białek z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną. Wyjąć ciasto z pieca i posmarować pozostałymi powidłami. Na wierzch wyłożyć pianę z białek i ułożyć jeszcze pokrojone śliwki. Wstawić ponownie do piekarnika na 20 min. Upieczone ciasto wystudzić na kratce. Smacznego.