Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto melonowe z galaretką"
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 225
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 137
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28001
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 225
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 137
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28001
Składniki
Białka ubij z solą. Wsyp cukier, cukier waniliowy, miksuj. Dodaj żółtka, mąkę i proszek. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 25 minut w 180°C.
Żelatynę namocz. Melony przetnij, wydrąż kulki. Resztę miąższu zmiksuj. Limonki sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Wymieszaj z cukrem waniliowym, cukrem, jogurtem i przecierem z melona. Dodaj żelatynę i ubitą śmietanę. Masą posmaruj biszkopt, ułóż kulki z melona.
Schłodź. Udekoruj uprażonymi migdałami.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień