Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1650
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18582
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6203
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1120
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1650
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18582
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6203
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1120
Składniki
jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w 180 st około 40 minut
Masa michałki dajemy do miseczki rozpuszczamy na garnku z wrzącą wodą żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia śmietanę ubijamy z cukrem cukrem waniliowym dodajemy rozpuszczoną żelatynę masę z michałków delikatnie mieszamy biszkopt kroimy na pół smarujemy masą przykrywamy biszkoptem smarujemy masą posypujemy krojonymi migdałami ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin