Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto mieszane widelcem, z różnego rodzaju dodatkami mogąbyć truskawki, porzeczki, rabarbar, jabłka co tylko lubicie :) Bardzo proste do przygotowania. Pyszne, aż palce lizać :)
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 163
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1130
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 163
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1130
Składniki
1. Ciasto z owocami mieszane widelcem - krok 1 Wszystkie składniki ciasta– w kolejności podanej w przepisie – wsypujemy do miski, mieszając je dokładnie widelcem, aż do uzyskania jednolitej masy. Powinno nam to zabrać około 15 minut.
2. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem pergaminowym i wylewamy ciasto. Na wierzchu układamy dowolne owoce, np. maliny, truskawki, rabarbar, jagody ;)
3. Robimy kuszonkę, dokładnie zagniatając mąkę z cukrem, smalcem i margaryną. Odrywamy małe kawałki i posypujemy nimi owoce. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 °C ok. 55 minut.