Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto bez pieczenia z dodatkiem cydru. Proste, szybkie i smaczne.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2746
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1869
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3967
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2746
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1869
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3967
Składniki
Blaszka 22 X 9 cm wyłożona folią przezroczystą. Miętę dobrze posiekać lub zmielić w młynku do kawy. Żelatynę namoczyć w cydrze, jak napęcznieje lekko podgrzać do rozpuszczenia. Schłodzoną śmietanę i serek ubić, pod koniec dodać zmieloną miętę i cukier puder. W przestudzonej ale płynnej żelatynie wymieszać 2 łyżki masy śmietankowej. Natychmiast przełożyć do reszty masy dobrze wymieszać. Spód blaszki wyłożyć warstwą herbatników, posmarować dżemem, posypać pokruszonymi 4 bezami. Wyłożyć warstwę kremu i porzeczek. Znowu warstwa herbatników, dżem, bezy, krem z porzeczkami. Trzecia warstwa herbatników, dżem, bezy, krem. Wierzch posypać porzeczkami i ułożyć listki mięty. Ciasto dobrze jest zostawić w temperaturze pokojowej na 2-3 godziny. Potem wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.