Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto bez pieczenia z dodatkiem cydru. Proste, szybkie i smaczne.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 975
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 449
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 170
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2706
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 975
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 449
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 170
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2706
Składniki
Blaszka 22 X 9 cm wyłożona folią przezroczystą. Miętę dobrze posiekać lub zmielić w młynku do kawy. Żelatynę namoczyć w cydrze, jak napęcznieje lekko podgrzać do rozpuszczenia. Schłodzoną śmietanę i serek ubić, pod koniec dodać zmieloną miętę i cukier puder. W przestudzonej ale płynnej żelatynie wymieszać 2 łyżki masy śmietankowej. Natychmiast przełożyć do reszty masy dobrze wymieszać. Spód blaszki wyłożyć warstwą herbatników, posmarować dżemem, posypać pokruszonymi 4 bezami. Wyłożyć warstwę kremu i porzeczek. Znowu warstwa herbatników, dżem, bezy, krem z porzeczkami. Trzecia warstwa herbatników, dżem, bezy, krem. Wierzch posypać porzeczkami i ułożyć listki mięty. Ciasto dobrze jest zostawić w temperaturze pokojowej na 2-3 godziny. Potem wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.