Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne , delikatne ciasto, wspaniale pachnące owocami zachwyci gości.
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 103
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 103
Składniki
Jajka ubić na puszysto z cukrem. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać przygotowane ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę.
Konfiturę malinową przesmażyć , wsypać galaretkę malinową , wymieszać , lekko przestudzić i wyłożyć na połowę ciasta.
Z mango odlać syrop 1 szklanka , dodać 1 szklankę wody i zagotować, rozpuścić galaretki pomarańczowe, pozostawić do zakrzepnięcia. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do wystudzenia.
Śmietanę ubić na puszysto, dodać serek mascarpone , wymieszać a następnie galaretkę cytrynową. Masę wyłożyć na konfiturę, ułożyć owoce mango.
Zalać tężejącymi galaretkami pomarańczowymi.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , dodając mleko, wyłożyć na ciasto , posypać płatkami migdałowymi.
Schłodzić w lodówce 3 godziny, pokroić na porcje.