Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne , delikatne ciasto, wspaniale pachnące owocami zachwyci gości.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1380
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4279
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1380
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4279
Składniki
Jajka ubić na puszysto z cukrem. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać przygotowane ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę.
Konfiturę malinową przesmażyć , wsypać galaretkę malinową , wymieszać , lekko przestudzić i wyłożyć na połowę ciasta.
Z mango odlać syrop 1 szklanka , dodać 1 szklankę wody i zagotować, rozpuścić galaretki pomarańczowe, pozostawić do zakrzepnięcia. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do wystudzenia.
Śmietanę ubić na puszysto, dodać serek mascarpone , wymieszać a następnie galaretkę cytrynową. Masę wyłożyć na konfiturę, ułożyć owoce mango.
Zalać tężejącymi galaretkami pomarańczowymi.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , dodając mleko, wyłożyć na ciasto , posypać płatkami migdałowymi.
Schłodzić w lodówce 3 godziny, pokroić na porcje.