Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne , delikatne ciasto, wspaniale pachnące owocami zachwyci gości.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 80
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 80
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Jajka ubić na puszysto z cukrem. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać przygotowane ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę.
Konfiturę malinową przesmażyć , wsypać galaretkę malinową , wymieszać , lekko przestudzić i wyłożyć na połowę ciasta.
Z mango odlać syrop 1 szklanka , dodać 1 szklankę wody i zagotować, rozpuścić galaretki pomarańczowe, pozostawić do zakrzepnięcia. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do wystudzenia.
Śmietanę ubić na puszysto, dodać serek mascarpone , wymieszać a następnie galaretkę cytrynową. Masę wyłożyć na konfiturę, ułożyć owoce mango.
Zalać tężejącymi galaretkami pomarańczowymi.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , dodając mleko, wyłożyć na ciasto , posypać płatkami migdałowymi.
Schłodzić w lodówce 3 godziny, pokroić na porcje.