Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto migdałowe wzgórze"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14022
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15850
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14022
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15850
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Składniki
Margarynę zmiksuj z cukrem kryształem oraz wanilinowym, jajkami i aromatem. Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz zmielone migdały.
Całość dokładnie zmiksuj, po czym przelej do formy o wymiarach 24x35 cm. Piecz około 45 minut w temp. 160°C.
Ugotuj budyń na mleku i polej nim gotowe ciasto. Udekoruj np. owocami.
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 150
<strong>Aleksandra Pruska z Racławic</strong>Źródło: Super TV