Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, maślane ciasto z owocami. Zamiast winogron można użyć borówek, malin lub jeżyn.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16642
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 111
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 240
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 277
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16642
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 111
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 240
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 277
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami . Dodać mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia, wymieszać.
Białka ubić na pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do wyściełanej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 20 cm. Na wierzchu ułożyć winogrona.
Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.