Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, maślane ciasto z owocami. Zamiast winogron można użyć borówek, malin lub jeżyn.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4062
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1084
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 240
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34258
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4062
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1084
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 240
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34258
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami . Dodać mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia, wymieszać.
Białka ubić na pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do wyściełanej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 20 cm. Na wierzchu ułożyć winogrona.
Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.