Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, maślane ciasto z owocami. Zamiast winogron można użyć borówek, malin lub jeżyn.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami . Dodać mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia, wymieszać.
Białka ubić na pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do wyściełanej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 20 cm. Na wierzchu ułożyć winogrona.
Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.