Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, maślane ciasto z owocami. Zamiast winogron można użyć borówek, malin lub jeżyn.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38424
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1251
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38424
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1251
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami . Dodać mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia, wymieszać.
Białka ubić na pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do wyściełanej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 20 cm. Na wierzchu ułożyć winogrona.
Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.