Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, maślane ciasto z owocami. Zamiast winogron można użyć borówek, malin lub jeżyn.
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 97
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 173
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 45
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 188
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 97
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 173
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 45
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 188
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami . Dodać mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia, wymieszać.
Białka ubić na pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do wyściełanej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 20 cm. Na wierzchu ułożyć winogrona.
Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.