Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto MIlky Way jest to bardzo szybki deser, który wszystkim smakuje niezależnie od okazji jak i pory roku. Bo kto nie lnie lubi obłędnie mlecznego kremu, dość słodki i jednocześnie bardzo delikatny. Wszystko doskonale się komponuje z miękkimi kakaowymi herbatnikami i słodką polewą czekoladową.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2214
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2214
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Składniki
Mleko zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Gdy cukier będzie już dobrze rozpuszczony dostawić do wystudzenia. Miękkie masło utrzeć do puszystości. Gdy masło już będzie utarte, moc miksera zmniejszamy i małym strumieniem wlewamy zimnie słodkie mleko. Na koniec małymi partiami dodajemy mleko w proszku. Dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową masę podzielić na dwie części. Przygotowanie polewy W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem mleka.
Sposób składania ciasta pokazany dokładnie na filmie. Na spód formy Najlepsza forma jest o wymiarach (20x20 cm), ale może być również większa wówczas ciasto będzie niższe. Na spód formy układamy herbatniki, na herbatniki wykładamy pierwszą warstwę kremu. Na krem układamy drugą warstwę kremu i ostatnią warstwę herbatników. Na ostatnią warstwę herbatników wylewamy polewę czekoladową. Gotowe ciasto odstawiamy