Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 158
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 574
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16857
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 688
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 158
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 574
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16857
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 688
Składniki
Pieczemy białe ciasto: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem, wsypujemy mak, lekko mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę z pergaminem i pieczemy ok. 25 min.
Pieczemy blaty miodowe: Mąkę przesiać z sodą, solą i cukrem, dodać masło, miód, szybko zagnieść kruche ciasto. Podzielić je na dwie części. Pierwszą częścią ciasta wyłożyć dno blachy, nakłuć ciasto i piec ok 15 min. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta.
Masy jabłkowe: Jabłka obrać, umyć, usmażyć, podzielić na dwie części, do jednych dodać galaretkę zieloną, do drugich czerwoną.
Na blat miodowy dać masę jabłkową zieloną, przykryć drugim blatem miodowym, na to wyłożyć masę jabłkową czerwoną, przykryć białym biszkoptem. Czekoladę rozpuścić z mlekiem, polać ciasto.