Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47620
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165198
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 338
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47620
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165198
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 338
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 87
Składniki
Pieczemy białe ciasto: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem, wsypujemy mak, lekko mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę z pergaminem i pieczemy ok. 25 min.
Pieczemy blaty miodowe: Mąkę przesiać z sodą, solą i cukrem, dodać masło, miód, szybko zagnieść kruche ciasto. Podzielić je na dwie części. Pierwszą częścią ciasta wyłożyć dno blachy, nakłuć ciasto i piec ok 15 min. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta.
Masy jabłkowe: Jabłka obrać, umyć, usmażyć, podzielić na dwie części, do jednych dodać galaretkę zieloną, do drugich czerwoną.
Na blat miodowy dać masę jabłkową zieloną, przykryć drugim blatem miodowym, na to wyłożyć masę jabłkową czerwoną, przykryć białym biszkoptem. Czekoladę rozpuścić z mlekiem, polać ciasto.