Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 221
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 221
Składniki
Pieczemy białe ciasto: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem, wsypujemy mak, lekko mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę z pergaminem i pieczemy ok. 25 min.
Pieczemy blaty miodowe: Mąkę przesiać z sodą, solą i cukrem, dodać masło, miód, szybko zagnieść kruche ciasto. Podzielić je na dwie części. Pierwszą częścią ciasta wyłożyć dno blachy, nakłuć ciasto i piec ok 15 min. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta.
Masy jabłkowe: Jabłka obrać, umyć, usmażyć, podzielić na dwie części, do jednych dodać galaretkę zieloną, do drugich czerwoną.
Na blat miodowy dać masę jabłkową zieloną, przykryć drugim blatem miodowym, na to wyłożyć masę jabłkową czerwoną, przykryć białym biszkoptem. Czekoladę rozpuścić z mlekiem, polać ciasto.