Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto mojej teściowej Stasi"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 55
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 55
Składniki
Wykonanie: Z drożdży, łyżeczki cukru i 2 łyżek ciepłego mleka robię zaczyn, odstawiam, by wyrósł. Resztę mleka, masło i cukier lekko podgrzewam.
Do przesianej mąki wlewam mleko z rozpuszczonym masłem i cukrem, roztrzepane jajka i żółtka oraz wyrośnięte drożdże. Wszystko łączę, odstawiam w ciepłe miejsce, a gdy ciasto podrośnie, dodaję bakalie i wyrabiam 20 minut, wlewając po łyżce olej. Dzięki niemu ciasto jest elastyczne i długo zachowuje świeżość.
<strong>Ekspert Rewii Radzi Hanna Szymkiewicz - doświadczona mistrzyni kulinarna</strong>Źródło: Rewia